Vennesla historielag, veterantreff.

Torvald Hellum innledet om oppstarten av laget i 1983. I samtalen etter deltok han,samt den første formannen Egil Lie, og øvrige styremedlemmer Åse Voreland og Arne Krogstad I tillegg til dagens leder Øyvind Bakken. Dato for møtet 30.1 2020

Datering: 2020

Fotograf: Øyvind Bakken

Venneslafilm 1970 tallet Del 1
Venneslafilm 1970 tallet Del 1

Vi har gleden av å presentere del 1 fra 1970 tallet i den lange rekken av bygdefilmer som Olav Strandberg ga ut først på VHS deretter på DVD og Blue Ray. Nå kan vi dele den med interesserte i inn og utland. Dette er en skatt både i nåtid og i framtid - så snurr film

Venneslafilm Del 2 1970 tallet
Venneslafilm Del 2 1970 tallet

Så har vi kommet til del 2 av Olav Strandbergs store serie av bygdefilmer. Klipp samlet inn og satt sammen til viktige bidrag for å vise vår relativt nære historie. Vennesla historielag setter stor pris på at vi har fått lov å dele med dere dette viktige arbeidet som Olav holdt på med gjennom flere år.

Venneslafilmen fra 1951.
Venneslafilmen fra 1951.

Olav Strandberg har gjort et uvurderlig arbeid med innsamling og digitalisering av lokalt filmstoff. Og vi har vært så heldige å få lov å dele denne filmskatten med dere, og vil i året som kommer (2021) dele VENNESLAFILMER på nettstedet vårt, men kommer her med en smakebit. Dette er den første filmen som ble produsert i 1951, og er digitalisert fra 16mm film. Når nye filmer kommer vil de bli samlet i en egen kategori i filmarkivet hvor Olav’s enorme arbeid vil bli samlet - og prissatt.