Bomfuten.

I 1995 satt Vennesla ungdomslag opp skuespillet Bomfuten i 3 akter i samarbeid med Vennesla historielag. Skuespillet ble skrevet av Trygve Jortveit som har hatt en finger med i spillet i mye av det historielaget har bedrevet gjennom mange, mange år.

Datering: 1995

Fotograf: Arne Krogstad


Se også...
Med dampbåden Rap fra Christianssand til Kvaresten
Se denne filmen ›
Med dampbåden Rap fra Christianssand til Kvaresten

En film om dampbåten Rap som gikk på Otra, fra Kristiansand til Kvarstein.

4700  Kenema
Se denne filmen ›
4700 Kenema

Rapperen Kenneth Pedersen fra Vikeland med låta "4700" Fra sang i Hunsfospiba til rap i Vennesla og strandstien og med 4700 på capsen.

Venndøler i Leeds
Se denne filmen ›
Venndøler i Leeds

I Vennesla er det et 70 talls medlemmer som er lidenskapelig opptatt av fotballklubben Leeds, men dessverre ikke har kunnet komme på kamp hverken i 2020 eller 2021. Venneslaklubben er direkte tilknyttet den engelske fanklubben som egen gruppe. Første offisielle turen gikk tilbake i 1999, og da med Torfinn Omdal som primus motor. Noen av de særs aktive nå er Dag Willy Olsen, Øyvind Øyna, Rune Djupesland og Steinar Skårdal som vi ser på filmsnutten. De to sistnevnte har sammen med andre venndøler også sin egen flis gravert på «golvet.» til monumentet til lagets største sønn Billy Bremner. Når de kommer på tur, står det innelåst en gitar klar til bruk når supporterne skal igang, og den eier Steinar Skårdal, og festen kan begynne. 1.mai helga er en helg de ofte blinker seg ut for å reise på kamp, og her er en snutt fra 2019.